usch,usch..herr bush gör allt för att inte bli bortglömd

Inför sin avgång jobbar nu Bush-administrationen för fullt med att hinna besluta om kontroversiella avregleringar av miljölagstiftningen, rapporterar Washington Post. .. .... ..showHeliosAd(1251789, 18000, true).. .. Enligt Washington Post vill Bush-administrationen anta ett stort antal federala bestämmelser, varav många skulle försvaga regler som skyddar miljön och konsumenter. De nya bestämmelserna kommer att vara bland de mest kontroversiella avregleringar som genomförs under Bush-eran.

De bestämmelser som går igenom innan president Bush lämnar sitt kontor i januari kommer Barack Obama enligt tidningen tvingas leva med under lång tid. För när de väl träder i kraft krävs det ett omfattande lagstiftningsarbete, med långa remisstider och analyser, för att ändra dem på nytt.

Matthew Madia, expert på den Washingtonbaserade, icke-vinstdrivande organisationen OMB Watch, som bevakar regeringens ageranden, kallar det pågående lagändringsarbetet för "ett sista-minuten-angrepp på allmänheten".

- De här reglerna kommer tvinga amerikaner att hosta i sig smutsigare luft i åratal framöver, kommenterar John Walke, jurist på Natural Resources Defence Council, några av regeländringarna.

Det handlar om så mycket som 90 bestämmelser. Här följer några av dem:

· Nya gränser för blyutsläpp till luft.

· Två bestämmelser som innebär lättnader i gränsvärdena för föroreningar från kraftverk, något som varit ett vikigt mål för energiindustrin de senaste åtta åren men som miljögrupper och demokrater opponerat sig emot.


· En bestämmelse som ökar det maximala utsläppet från kraftverk och undanröjer nuvarande bestämmelser som begränsar utsläppsökningar. 


· En bestämmelse som lättar på gränserna för utsläpp från kolkraftverk nära nationalparker.


· En bestämmelse som innebär att oljeraffinaderier, kemiska fabriker och andra industrianläggningar får öka sina utsläpp. 


· Kravet på miljökonsekvensuttalanden inför vissa beslut om fiske lyfts. Regionala råd dominerade av kommersiella intressen och intressenter för fritidsfisket får granskningsrätt. Ändringen har redan föranlett 194,000 kommentarer från allmänheten och protester från 80 kongressmedlemmar och 160 naturvårdsgrupper, som kommit in till stiftelsen Pew Charitable Trust.


• Pipelines för gas får operera under högre tryck.

stoppa honom .. våra fotavtryck är redan allt för atora här på planeten tellus..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0