I vilken värld lever LUF,s ordförande?


 

I vilken värld lever LUF,s ordförande?

Han skriver i en insändare att man ska ta hänsyn till de som frivilligt vill sälja sin kropp. Men hur många promille av de som säljer sex gör det frivilligt?
I Holland har polisen fullständigt tappat greppet. Där är det tillåtet med "frivillig" prostitution vilket har öppnat fördämningarna i form av trafficking, porrklubbar, bastuklubbar och barnporr. Om de prostituerade är kvinnor eller män är egalt då de flesta prostituerade är tvingade av olika skäl. Vänsterpartiet kan aldrig gå med på att avkriminalisera prostitutionsköparna, dvs. torskarna och inte heller hallickar eller bordellmammor. Nej förbjud prostitution och sätt dit köparna ordentligt!
I hans insändare kan man läsa att: "det sannolikt är förbudet som lett till ett minskat utbud vilket kan fyllas av kriminella ligor som ägnar sig åt trafficking".
Till skillnad frånhonom ser (v)i problemen med ökad trafficking som en direkt följd av inträdet i EU med öppnare gränser och mindre resurser till tullen. På köpet får vi också ökad droghandel, ökat droganvändande och ökad alkoholkonsumtion.
Traffickingen ökar lavinartat liksom pengatvätten. Det finns en okontrollerad människohandel med bland annat f.d. östeuropeiska mycket unga flickor. Dessa har knappast frivilligt gått in för att prostituera sig.
Vi måste därför öka polisens och tullens resurser för att bekämpa prostitution och trafficking.
Det går inte att "lyfta ut" begreppet prostitution ur sin miljö (av tvång, brottslighet, missbruk och misshandel) och göra om det till en fråga som handlar om vars och ens rätt att tjäna pengar på sin egen kropp och sin egen sexualitet.

Det är en självklarhet för oss i Vänsterpartiet att kämpa för alla människors rätt till sin sexualitet


RSS 2.0